این مطلب را دکتر علی براری در پاسخ به درخواست نگارنده از دادستان جهت ورود به اتهامات رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل نوشته که بی هیچ دخل و تصرفی در وبلاگ منتشر می نمایم. توضیحات اینجانب نیز پس از آن خدمت خوانندگان محترم تقدیم می گردد:
✍️ دکتر علی براری
ـــــــــ
درود و دعا محضر جناب مشتاقینیا!
در گذشته از زمانیکه من به یاد دارم، روحانیون همواره نقش حکم و معتمد مصلح را در مناقشات و نزاعهای محله ایفا میکردند و خود طرف دعوی نمیشدند!
ولی، جناب مشتاقینیا! نمیدانم چرا شما مدام به تنور کینه و دشمنی، هیزم میافزایید و بهجای آنکه در یک اقدام جمعی شریک و از شیرینیِ اجماعِ بدین گستردگی بهرمند شوید، یک نورافکن بزرگ و قوی بهدست گرفته و به تمام سوراخ، سمبهها و پستوهای فتنهانگیز سرک میکشید که چیزی بیابید تا رقیب را بکوبید و توفیق تشکیلاتی بیابید!!؟
اگر چیزی نیافتید به یک فرض عوامانه جامهی علمی بپوشانید وخود را سوار بر مرکب هیجان و احساسات شدیدا" مجروح و زخم دیده مردمان آسیب دیده نمایید و تازیانه بر روح و جان پرسنل و مدیران به شدت خسته و سنگرداران سپیدپوش بنوازید!!!
جناب مشتاقینیا! از روز نخست برخورد رسمی وزارت بهداشت با ویروس کرونا هم فلوچارت مقابله با کرونا چندین مرحله عوض شد و هم علائم و تظاهرات ویروس در افراد تغییر کرد! یعنی تا یک ماه اول، واکنش بویایی و چشایی، همچنین تغییرات گوارشی مطلقا" در علائم کرونا نبودند...
در فلوچارت اولیه انجام CT در پروتکل نبود!
چرا شما و دوستانتان انتخاب بیمارستان یحیینژاد را بهعلت نداشتن CT عامل مرگ بیماران و انتخابش را ناشی از انگیزههای مادی مسئولین میخوانید!!؟
و با این آدرس غلط، نکند خدای ناکرده قصد دارید دادستان جوان و روحانی شهر را که از او به نیکی یاد میکنند، اغوا کنید!؟ البته من از دوست شریفی شنیدهام که دادستان معمولا در تصمیمات خود هرگز اسیر هوچیگریها نمیگردد؛ ولی این مهم چیزی از ناپسند بودن کار شما نمیکاهد.
جناب مشتاقی نیا! بیمار را ( بهخصوص بیمار کرونایی)، نه خشتهای ساختمان و بزکهای فانتزی بیمارستان خوب میکند و نه دستگاههای مجهز و مدرن لابراتوآر! ؛ بیمار را پنجهها و نگاه آمیخته به دانش پزشک، تشخیص میگذارد و پرستار با اجرای مهربانانه دستورات، قدم به قدم سلامتی را به بیمار بر میگرداند. این دو در طول نگاه الهی میباشد، تجمیع اینها سلامتی میسازد و مهر میآفریند.
اگر نمی دانید بپرسید تا نگرانی شما بر طرف شود!
چرا با طرح مواردی مبهم و ناصحیح، باعث نگرانی و تشویش بازماندگان غمگین و عزادار میشوید!
جناب مشتاقینیا! من دلایل انتخاب یحیینژاد را بازگو میکنم تا دیگران بدانند که اگر جای مدیران بودند کجا را انتخاب میکردند؛
یکم: در شب انتخاب بیمارستان ، مرکز روحانی ۲۷۰ بیمار دارد( شیمی درمانی - NICu نوزادان- دیالیز- جراحی قلب باز)
ولی مرکز یحیینژاد ۱۱۲ بیمار برای جابجایی و نه به تنوع روحانی..
به نظر شما بیماران مرکز روحانی با این تعداد و تنوع را کجا میشد برد؟
دوم : بهعلت گستردگی مساحت و فاصله بخشها ، منحصر نمودن بخش در یحیینژاد هم بهتر و هم سریعتر انجام میشد.
در عرض۹ساعت بیماران جابجا و بخش آماده شد و اولین مریض کرونایی بستری گردید.
این به تشویق نیاز دارد یا تقاضای توبیخ!!؟
سوم: نترس بودن و داشتن پرسنل باتجربه در مواجهه با بیماری خوفآور کرونا، اصلی مهم بود که این نیز از برتریهای یحیینژاد بود.
آقای مشتاقینیا! تقدم یحیینژاد به روحانی فقط ۵ روز بود! ضمن آنکه، CT بعد از ۱۵ روز به فلوچارت تشخیص کرونا اضافه شد.
جناب مشتاقینیا! من از ۶ اسفند تا ۲۶ که تسلیم کرونا شدم با تمام وجود در خدمت مردمانم بودم. اگر بگویم در این بیست روز، من ۱۰۰ ساعت نخوابیدم بیهوده نگفتم. تمام ساعت شبانه روز با ارائه شماره تلفن در خدمت هممیهنانم بودم و خیلی کارهای دیگر که ذکر آن را خارج از فضیلت وظیفه میدانم...
با همه این کارها ، من خجل بچههای بابل هستم! بهخصوص مصطفای عزیز، دکتر قاسمزاده را میگویم...
واقعا" بینقص عمل کرد.
من کارهایی که معاونت درمان دانشگاه بابل انجام داد را با بیمارستانهای تهران قیاس میکنم، واقعا" عالی بود! حرف نداشت.
بیمار در یحیینژاد کمتر از ۵۰ دقیقه از بدو ورود میرفت رو درمان...
این میدونید یعنی چی!!؟
این شاهکار میباشد...
واقعاً آقای دکتر قاسمی و آقای دکتر حمیدی بیهوشی...
خانم دکتر بیانی و آقای دکتر صادقی...
بچههای رادیولوژی؛ جناب دکتر رعیتی و...
خیلی از دوستان و همکاران دیگر را که نمیشناسم...
منو ببخشند!
مدیریت بینقص دکتر مصطفی قاسمزاده ستودنی و ستایش برانگیز است..
دستمریزاد...
مرحبا...
واقعاً گل کاشتند، واقعاً...
نه به این خاطر که شبانه روز در اداره ماندند و مطب و خانه را ول کردند...! بلکه در این ازدحام سخت و سنگین کمترین خطا را داشتند...
بهترین تصمیمات را گرفتند...
بهترین مدیریت را اِعمال کردند...
کمترین تبعیض را قائل نشدند...
سرور گرامی جناب مشتاقینیا! جهان تا حدودی در برابر کرونا مهربانی را برگزید! همه ادیان بهسوی خدا متواضعانه درخواست کمک کردند
و تا حدودی با دعوا و کینه فاصله گرفتند..
خدای ما مسلمانان بیش از دیگران در گوش و جان جهانیان طنین یافت. ما مسلمانان (بهخصوص شمایان که نماد دین ما هستید) باید بیشتر مراقب باشیم که خدای ناکرده انتفاع حزب، دسته و تشکیلات را به نگاه دینی و خدایی ترجیح ندهیم!!
جناب مشتاقینیا! بعد از شهادت سردار سلیمانی که آن همدلی و یکپارچگی مثال زدنی شکل گرفت، در گرفتاری کرونا نیز یک همدلی ملی شکل گرفت و یک مهرورزی عمومی ساخته شد! تو را خدا خرابش نکنید! حیف است! بهخصوص در بابل؛ همه و همه در کنار هم با هر سلیقهای جمع شدند،" لِکِزه " نکنیدش... !
اگر کشته شدن تعدادی در تشیعجنازه سردار در کرمان را بزرگ میکردیم و دنبال مقصر میگشتیم، آیا به عظمت آن تشییع، لطمه نمیزدیم!!؟
خداوند حتما" از آنانی که از هیجانات و احساسات پاک مردم در تسویه حسابهای شخصی و جناحی بهره میگیرند، روی خوش نشان نخواهد داد!
به امید آن روزی که همه ما و شما در مسیر خدا قدم برداریم!
درنگی در مطلب ارسالی:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر علی براری با سلام
توضیحات حضرتعالی پیرامون متن کوتاه خود درباره عملکرد ضعیف مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بابل را خواندم. از متن دوستانه و صمیمی شما سپاسگذارم. نکاتی را جهت استحضار به عرض می رسانم:
1- فارغ از فضای احساسی حاکم بر متن، یک پرسش ذهن مرا به خود مشغول داشته که چرا وقتی عملکرد جناب دکتر جلالی زیر سوال می رود دوستانی به تکاپو می افتند که از عملکرد دکتر قاسم زاده حمایت کنند؟! این تعلق خاطر جناحی با توجه به سوابق خاص دکتر قاسم زاده، نوعی اضطراب و ترس از بر هم خوردن بعضی مناسبات سیاسی را القا می نماید. در متن کوتاه این جانب به صراحت از ریاست دانشگاه نام برده شده و اشاره ای به دکتر قاسم زاده نداشته ام. درباره ایشان حرف هایی است که بعد از اتمام دوره کرونا منتشر خواهد شد. بنا بر این این بخش از پاسخ شما بی ربط بوده است.
انتقاد از عملکرد ضعیف ریاست دانشگاه یک نزاع سیاسی نیست و ضعف در مدیریت در همه جناح ها به چشم می خورد.
2- در همان متن کوتاه به زحمات کادر درمانی شهرستان ادای احترام نموده و ایثار و جانفشانی مدافعان حقیقی و گمنام سلامت را ارج نهاده ام. لازم به ذکر است که پیگیری های دوستان بسیجی جهت نامگذاری یکی از خیابان های شهر به یاد شهدای مظلوم مدافع سلامت ساعاتی پیش به نتیجه رسید.
3- از محکمه عدل نباید واهمه داشت. هر محاکمه ای لزوماً به محکومیت ختم نمی شود.درخواست از دادستان برای ورود به نقدهای تخصصی پزشکان متعهد در خصوص عملکرد ریاست دانشگاه نباید منجر به ترس از پاسخگویی و فرار از مسئولیت پذیری شود. به ظاهر شما باور دارید که خطایی از سوی ریاست رخ نداده و بالطبع این نگرانی شایسته شما نیست.
4- پرسش ساده ای مطرح شد که چرا بیمارستان شهید یحیی نژاد با توجه به عدم برخورداری از امکانات مناسب مانند دستگاه سی تی اسکن و اکسیژن مرکزی و ... برای پذیرش بیماران کرونایی به بیمارستان آیت الله روحانی ترجیح داده شد؟ این بیمارستان قدیمی با ظرفیت اندک در وسط جغرافیای بابل واقع شده و با توجه به رجوع معمول و مستمر مردم برای مداوا و رسیدگی به عوارض اورژانسی، احتمال تکثیر ویروس را دوچندان می نماید. منتظر پاسخ مستدل رییس دانشگاه به این پرسش هستیم.
5- این عبارت از توضیحات شما جالب توجه بود: "آقای مشتاقینیا! تقدم یحیینژاد به روحانی فقط ۵ روز بود! ضمن آنکه، CT بعد از ۱۵ روز به فلوچارت تشخیص کرونا اضافه شد. " آقای دکتر! بهتر می دانید که در عالم پزشکی، لحظه ها سرنوشت ساز هستند، چه برسد به پنج روز و یک هفته و ... جسارتاَ و البته با تعجب جهت یادآوری عرض می کنم فلوچارت تشخیص و درمان بیماری COVID 19که بر ضرورت استفاده از CT تأکید دارد در تاریخ ششم اسفند ارسال شده که از قضا نام دکتر جوانیان از معاونان دانشگاه نیز در بین تدوین کنندگان آن به چشم می خورد. از شما بعید بود که از این موضوع بی اطلاع باشید!
6- دقت داشته باشید که نخستین نقد نسبت به تصمیم غلط ریاست دانشگاه از سوی کسی به رشته تحریر درآمد که خودش از پیشگامان مبارزه با کرونا در همین بیمارستان یحیی نژاد بوده و به مسائل و وقایع اشراف کامل دارد. بیمارستانی که ظاهراً حضرتعالی شناخت چندانی از شرایط آن ندارید.
7- فرمودید انتقال بیماران بستری در روحانی نیاز به زمان داشت. خوب در همه بیمارستان ها بیماران بستری حضور داشتند؛ کما اینکه در سراسر کشور نیز بزرگترین بیمارستان ها به این امر اختصاص پیدا کرد. این مشکل منحصر به بیمارستان روحانی نبود. بماند که تا تکمیل ظرفیت بیمارستان سی تختخوابی میناگر پنج روز فرصت باقی بود. آیا بخش اعصاب و روان بیمارستان یحیی نژاد استاندارد لازم برای مداوای بیماران ریوی را دارا بود؟ چرا تعداد متوفیان کرونایی یحیی نژاد بیشتر از روحانی است؟ اگر بیمارستان روحانی با ظرفیت و امکاناتی که در اختیار داشت از ابتدا به بیماران کرونایی اختصاص می یافت دیگر چه نیازی بود بیمارستان های دیگر شهر درگیر این ماجرا شوند؟ نسبت مرگ در کادر درمان بابل را حتی با تهران می توان قیاس کرد؟
8- در مرقومه شریفتان خواندم: " بیمار در یحیینژاد کمتر از ۵۰ دقیقه از بدو ورود میرفت رو درمان... این میدونید یعنی چی!!؟ این شاهکار میباشد..." دکتر جان! یعنی باور کنیم ظرف پنجاه دقیقه بیمار ویزیت شده، سپس با ارجاع به آزمایشگاه و انجام مراحل آن و دریافت جواب آزمایش به یکی از مراکز خصوصی یا دولتی شهر برای انجام سی تی اسکن رفته و پس از بازگشت بستری شده است؟!! مطمئن هستید این پنجاه دقیقه مشابه همان ادعایی نیست که درباره اضافه شدن CT به پروتکل بعد از پانزده روز داشته اید؟!!
9- و باز هم محض اطلاع آقای دکتر عرض کنم که عزیزانی مثل خانم دکتر بیانی و آقای دکتر صادقی در روحانی زحمت می کشیدند. آنچه که توسط شما دیده نشده، زحمت عزیزانی مثل آقای دکتر سالاریه، آقای دکتر رجب پور، آقای دکتر سالکی، خانم دکتر محسنی، خانم دکتر بابازاده، آقای دکتر شکری و... هست که جانفشانانه با کمبود امکانات در یحیی نژاد بودند.
حرف آخر: انتقاد از عملکرد ضعیف دکتر جلالی منحصر به دوستان پزشک و کادر درمانی یک طیف خاص نیست و عزیزانی با نگرش های مختلف سیاسی بر این امر صحه گذارده اند. همه ما نیاز به نقد و اصلاح و رشد داریم و نباید خود و یا همفکران خویش را از این امر مستثنا بپنداریم. بی شک اعتراف به خطا و پذیرش اشتباه، نشانه بالندگی و بزرگی است.
موفق باشید. التماس دعا. (محتوای متن با تأیید جمعی از دوستان پزشک منتشر شده است.)
سید حمید مشتاقی نیا
🔺نظر تلنگر در مورد مطالب آقای دکتر براری و پاسخ حجت الاسلام مشتاقی نیا در مورد عملکرد ریاست دانشگاه علوم پزشکی بابل آقای دکتر جلالی در بحران کرونا
✅مطلب دکتر براری در پاسخ به حجت الاسلام مشتاقی نیا با نگاه احساساتی و کلمات تند و غیر لازم همراه بود و در بعضی موارد مثل CT و یا آوردن اسم دکتر قاسم زاده که از طرف آقای مشتاقی نیا در مطلبش بدان اشاره نکرده بود؛ درست نبود.
✅مطلب آقای مشتاقی نیا همراه با ادب نوشتاری و احترام بوده و بحثی منطقی را مطرح و از عملکرد ریاست دانشگاه در موردی خاص نقدی منطقی کرده که پاسخی منطقی را طلب میکند.
◀️در عین حال از زحمات دکتر براری در بحران کرونا نیز تشکر میکنیم
اما پاسخ به یک نقد مدیریتی باید بدور از احساسات باشد.
توفیق هر دو عزیز را از درگاه خداوند کریم خواستاریم
گروه تلگرامی تلنگر🌺