چگونه ممکن است هند جگرخوار شوید؟!
یک زن هر کجا که باشد رأفت و مهر و عطوفت با ذاتش عجین شده است. خدا او را مظهر عشق و محبت و معدن لطف و گذشت قرار داده است. با همین ویژگی است که اینطور صبورانه پای سختی های مراقبت از نوزاد و کودکش می ایستد از دوره بارداری تا لحظه ای که عمرش به جهان است برای فرزندش در هر سن و جایگاه و قدر و منزلتی که باشد مادری میکند و هر سختی و ناملایمتی را به جان میخرد.
زن از نگاه اسلام، ریحانه است. روح لطیف او مخزن آرامش و معدن مهر و بزرگواری و مودت است.
زن هر جا که باشد با همین خصیصه شناخته میشود و این شاخصه را با خود حمل میکند. برای همین است که اخبار ناگوار، روح و جان لطیفش را زود آزرده ساخته و او را حتی در مواجهه مستقیم با بدخواهانش دچار رأفت و رقّت قلب می سازد.
حال چگونه است زنی بی اعتنا به همه موهبتهایی که خدا در نهادش قرار داده، می ایستد و مظلومیت جوانی را می بیند که میان جماعتی گرگ به محاصره درآمده و در خونش دست و پا می زند و نفس های آخرش را می کشد، دلش به رقّت نمی افتد، احساساتش تکان نمی خورد، جیغ و گریه راه نمی اندازد، لااقل سکوت هم نمی کند که هیچ، بلکه با همان گرگها همراه شده و خودش هم لگدی به پیکر بی رمق یک انسان مظلوم و ضعیف وارد می سازد؟
حقیقت امر آن است که روح آلوده به نافرمانی خدا به مرور برای ارتکاب هر خباثتی آماده شده و هر روز از مبدأ عالم خلقت فاصله ای بیشتر می گیرد.
حجاب، فراتر از هر علت اجتماعی، یک مسأله تربیتی بین خدا و آفریده خاص او یعنی زن است. دخنری که زودتر از پسران به سن تکلیف رسیده و قرار است زودتر به مقام قرب الهی برسد و جامعه ای پاک و سالم را ساخته و تربیت کند، در حفظ حجاب ولو به اندازه یک تار موی سر خویش نیز باید درس خویشتنداری بیاموزد و با غلبه بر امیالش، آماده جذب خوبی ها و پاکی ها و انتقال آن به فرزندانش باشد.
سیگار روزنه ابتلا به بسیاری از جرائم و پلیدی هاست. بی حجابی نیز به عنوان منشأ نافرمانی از خدا، دریچه گرایش به خبائث و میل به سیاهی هاست.
روح هم مثل جسم نیاز به خوراک سالم دارد تا سالم و زلال بماند. خو گرفتن با گناه و فرو رفتن در منجلاب تباهی و عادی شدن نافرمانی از خالق، زمینه ساز ظلم به مخلوق و بی تفاوتی نسبت به تضییع حق و همراهی با جنایت است.
هند جگرخوار، نورانیت مسیر پیامبر خدا را دید و تاب نیاورد و بطالت و سرخوشی از گمراهی و درآمیختگی با غفلت را بر فرمانبری از آیین حق، رجحان داد که در نهایت در شمار خبیث ترین جانیان تاریخ بشریت جای گرفت.
به قلم سرکار خانم اکرم پوراحمد